Kenő anyagok és a minőség

FŐOLDAL LOMTALANÍTÁS EDZÉS KENŐANYAG

Nézze meg az autóalkatrész-áruházakat, és mindenféle speciális célra megjelölt olajokat talál: csúcstechnológiájú motorok, új autók, nagyobb futásteljesítményű járművek, nagy teherbírású terepjárók és még egyes országokból származó autók. A viszkozitások és kenő anyagok széles választékát fogja látni.

Ha elolvassa a tulajdonos kézikönyvét, megtudhatja, hogy a jármű gyártója milyen olajat ajánlott használni, amikor az teljesen új volt. A kézikönyv tartalmazhat hivatkozást az energiatakarékos vagy az erőforrás-megtakarító olajokra, ami azt jelenti, hogy az olaj üzemanyag-takarékossági laboratóriumi teszten megfelelt egy referenciaolajjal szemben. Bár ez nem mindig jelenti jobb üzemanyag-takarékosságot, a legtöbb vezető márka legalább olyan viszkozitással rendelkezik, amelyet ilyennek jelölnek.

Hogyan válasszunk motorolajat

Prémium hagyományos olaj, ez a szokásos új autóolaj. Valamennyi vezető márka rendelkezik ezekkel az olajokkal, amelyek több viszkozitásban kaphatók és a legújabb API szolgáltatási szinten teszteltek. Az autógyártók általában 5W-20 vagy 5W-30 olajat adnak meg hidegebb hőmérséklet esetén, 10W-30 olajat opcionálisan magasabb környezeti hőmérséklet esetén. Ez a három besorolás a legtöbb könnyű tehergépjárműre terjed ki. Még ennél is fontosabb azonban, hogy hogyan válasszunk olaj és a szűrő rendszeres cseréjét. Javasoljuk az olajcserét 4000 mérföldenként vagy négy havonta. Az abszolút minimum évente kétszer. Ha autójának műszeregységén található egy elektronikus olajcsere-jelző, kövesse inkább annak útmutatásait, és a motorolajat az olajcsere elvégzése után feltétlenül állítsa alaphelyzetbe a minőség.

kenőanyag és motorolaj


A teljes szintetikus olaj a csúcstechnológiájú castrol motorolajok vagy nagy igénybevételre készült olajok, legyen szó akár a Ford F-150-ről, amely gyakran vontat, vagy egy Chevrolet Corvette a legújabb kompresszoros LS motorral, tele vannak szintetikus adalékokkal . Ezek az olajok címkéi azt mutatják, hogy szigorú speciális teszteket végeztek-e a kiváló, tartósabb teljesítmény érdekében az összes kritikus területen, a viszkozitási indextől a lerakódások elleni védelemig. Alacsony hőmérsékleten jobban áramolnak, és magas hőmérsékleten fenntartják a csúcsviszkozitást. Szóval, miért ne használhatná mindenki őket? Ezek az liqui moly olajok drágák, és nem minden motornak van szüksége rá. Lehetnek még olyan tulajdonságok, amelyekre a motorjának szüksége van, amelyekre a szintetikus olajok nincsenek. Kövesse ismét a tulajdonos kézikönyvében található útmutatásokat.

Szintetikus keverékolaj

Ezek egy adag szintetikus olajat kevernek szerves olajjal, és úgy vannak kialakítva, hogy védelmet nyújtsanak valamivel nagyobb motorterhelések és magas hőmérsékletek esetén. Ez általában azt jelenti, hogy kevésbé illékonyak, ezért sokkal kevésbé párolognak el, ami csökkenti az olajveszteséget és növeli az üzemanyag-fogyasztást a keverékolaj. Ezek az olajok népszerűek a kisteherautók és a terepjárók vezetői körében, akik extra védelmet szeretnének olyan tevékenységeknél, amelyek nagyobb terhet rónak a motorra, például nehéz teher szállítására. Sokkal olcsóbbak, mint a teljes szintetikus anyagok - néha csak fillérekkel több, mint egy prémium hagyományos olaj.

Magasabb futásteljesítményű olaj

A mai járművek egyszerűen tovább tartanak. Ha jobban szeretné fizetni autóját, és jól futja a futásteljesítményt a hat számjegyen, akkor egy másik olajválasztási lehetőség közül választhat, a nagyobb futásteljesítményű járművekhez tervezett olajok. Az úton lévő járművek csaknem kétharmada több mint 75 000 mérföldet tesz meg a kilométer-számlálón. Ennek következtében az olajipari vállalatok ezt az ügyfelek érdeklődési körének tekintették, és új olajszűrőket ajánlanak ezekhez a járművekhez.

Ha járműve valamivel idősebb és sokkal nagyobb a futásteljesítménye, akkor néhány olajfoltot észlelhet a garázs padlóján. Lehetséges, hogy a motortömítések, mint például a főtengely körül, megkeményedtek és elvesztették rugalmasságukat, ezért szivárognak és megrepedhetnek, különösen alacsonyabb hőmérsékleten. Gyakrabban kell ellenőriznie az olajszintjét, és előfordulhat, hogy az olajcserék között fel kell töltenie az olajat.

A nagyobb futásteljesítményű olajokat olyan kondicionálók alkotják, amelyek a motortömítések pórusaiba áramlanak, hogy visszaállítsák alakjukat és növeljék rugalmasságukat. A legtöbb gumitömítést úgy tervezték, hogy éppen annyira megduzzadjon, hogy megállítsa a szivárgást, és az olajfinomítók gondosan válogatják ki az "újrafelhasználó" összetevőket. A Valvoline megmutatta nekünk az egyik tömítő kondicionálójuk teljesítményadatait, amely a legtöbb tömítőanyag és a levegőszűrő duzzadását okozta, miközben csökkentette egy olyan tömítőanyag duzzadását, amely hajlamos volt túlságosan kitágulni néhány más motorolaj keresőben összetevőitől.

Futásteljesítmény és a kenőanyag

Azt is észreveheti, hogy a nagyobb futásteljesítményű jármű motorjának kopása miatt a teljesítmény és a motor simasága csökken. Ezeknek a nagyobb futásteljesítményű olajoknak a viszkozitása is valamivel magasabb. Még akkor is, ha a tartályon lévő számok nem jelzik, meglehetősen széles tartomány van az egyes viszkozitási osztályokhoz, és a magasabb futásteljesítményű olajok az egyes tartományok tetején helyezkednek el. A viszkozitás-indexük javításához adalékanyagok is lehetnek. Az eredmény? Jobban lezárják a dugattyúkat a hengerfalaikhoz, és nem szivárognak annyit a nagyobb futásteljesítmény hézagokon keresztül, amelyek idővel koptak. Lehetséges, hogy nagyobb adag anti-kopásgátló adalékkal is próbálják lelassítani ezt a kenőanyag kopási folyamatot.

Ha régebbi járművével rendelkezik, ezek a funkciók többet jelenthetnek Önnek, mint amit a teljes szintetikus anyagtól kaphatna, az ár töredékéért.


fuvarozás website seo optimalizálás websiteblue völgyhídkávézó